Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Αλλάζει ο νόμος για τα κολέγια, δεν αλλάζει το πανεπιστημιακό άσυλο

Την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τα κολέγια -θα ονομάζονται και πάλι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών- προανήγγειλε η η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Απέρριψε το ενδεχόμενο κατάργησης του πανεπιστημιακού άσυλο, ενώ υπεραμύνθηκε και τη θέσης για την κατάργηση της βάσης του «10».
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, αρμόδιο για την αδειοδότησή τους θα είναι το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Για την ισχύουσα νομοθεσία, σημείωσε ότι είναι αντικοινοτική. Η υπουργός επέμεινε στην κατάργηση της βάσης του "10" για την εισαγωγή  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με παιδαγωγικά κριτήρια, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για εκείνους που θέλουν να μπουν στη σχολή Ανθοκομίας με εκείνους που θέλουν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Επί της ουσίας, απέκλεισε αλλαγές στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου. «Δεν είναι δυνατόν να φαντασιωνόμαστε ότι με αλλαγή του νόμου θα αλλάξει κάτι», είπε. Καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν τον τελευταίο καιρό εντός των πανεπιστημιακών τειχών.
Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι μπαίνει τέλος στην πριμοδότηση, με επιπλέον μόρια, των εκπαιδευτικών που έχουν αποσπαστεί από δυσπρόσιτα σχολεία.  Άσκησε κριτική στον προκάτοχό της, Άρη Σπηλιωτοπουλο, λέγοντας ότι προχώρησε σε 1.120 αποσπάσεις εκπαιδευτικών προεκλογικά. 
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: