Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Εκλογές 6 Ιούνη 2008

Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΟΥΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΟΓΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΘΕOΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
KΩΣΤΑΝΤΈΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΧΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΝΤΖΙΟΥ ΛΙΤΣΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Γυρίστε την πλάτη στο γραφειοκρατικό και απαξιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, στα ημέτερα κομματικά επιλεγμένα στελέχη, που προέκυψαν μέσα από την «προκρούστεια κλίνη» της διαβόητης συνέντευξης (ξέρετε, αυτής που «οι τελευταίοι και ……δικοί μας, έσονται πρώτοι»), που ΣΗΜΕΡΑ μαζί με τους αποσπασμένους στα γραφεία ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ..! Αλήθεια αυτοί θα παλέψουν για τα προβλήματά μας; Τους εμπιστεύεστε;…!


Γυρίστε την πλάτη σ΄αυτούς που θέλουν ένα σχολείο απαξιωμένο και μίζερο, που του αρνούνται τα στοιχειώδη, τα χρήματα, τα μέσα,που θέλουν τον εκπαιδευτικό απαξιωμένο και ελάχιστα αμoιβόμενο!


Γυρίστε την πλάτη στην ακρίβεια που καλπάζει και στη ζωή που υποθηκεύεται σε δάνεια, υποχρεώσεις και απλήρωτους λογαριασμούς…


Ακόμα πιστεύεις;

Ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ;

Ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός θα είναι η πρώτη προτεραιότητα;

Στην οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών;

Ότι θα αναβαθμιστεί ο θεσμός του Ολοημέρου και θα επιμορφώνονται διαρκώς οι εκπαιδευτικοί;

Ότι θα καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων!


Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στο χώρο της Εκπαίδευσης η κατάσταση είναι εκρηκτική.


> Οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται σταδιακά από το 3,61% το 2004 σε 3,58% 3,52% 3,45% 3,12 ... Το 5% που μας είχαν υποσχεθεί που είναι;


> Η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ….!Το μηνιάτικο έγινε 15ήμερο και η κυβέρνηση μας εμπαίζει και μας αντιμετωπίζει ως επαίτες.


> Η κοινωνική ασφάλιση κατεδαφίζεται . Όλοι ανησυχούμε κ΄ παλεύουμε για τη διασφάλιση και την προάσπιση των εργασιακών μας σχέσεων, των επαγγελματικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Τα κλεμμένα χρήματα των αποθεματικών πότε θα επιστραφούν στα ταμεία μας;


> Όχι στην παραχώρηση της προσχολικής αγωγής στους ιδιώτες. Ανάκληση της εγκυκλίου που καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα-ωράρια .


> Κατάργηση της ωρομισθίας. Νέες οργανικές θέσεις για κάθε αναγκαίο εκπαιδευτικό.


> Ειδικότητες .Επέκταση των μαθημάτων-ειδικοτήτων σε όλες τις τάξεις, Μείωση ωραρίου των εκπ/κων που μετακινούνται, αποζημίωση μετακίνησης. Ίδρυση γραφείων ειδικοτήτων σε κάθε περιφέρεια.


> Επιμόρφωση –μετεκπαίδευση. Εισαγωγική, περιοδική, ενδοσχολική, συνεχής, με πόρους και ευθύνη του κράτους. ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.


> Η στάση της ΔΑΚΕ , από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα, είναι όχι μόνο ενδοτική, αλλά συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Σε κορυφαία ζητήματα κωφεύει!


> Ενημέρωση, ενδιαφέρον, προγραμματισμός, δράσεις, προτάσεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις, είναι άγνωστες λέξεις για το προεδρείο του τοπικού μας συλλόγου.

(Μήπως εσείς τους είδατε πουθενά;)


ΖΗΤΟΥΜΕ


· Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π., προκειμένου να στηριχθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης.

· Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών1.400 € καθαρά στο νεοδιόριστο (σχέση εισαγωγικού – καταληκτικού μισθού 1:2, 1400€-2800€).

· Ουσιαστική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου. Όχι στην εικονική – αποσπασματική «επιμόρφωση».

· Να επιστραφούν ΟΛΑ τα χρήματα που μας έκλεψαν από το ταμείο μας!

· Διασφάλιση και προάσπιση των εργασιακών μας σχέσεων και των επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

. Υποχρεωτική δίχρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή

. Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1:20 στα Δημοτικά και 1:15 στα Νηπιαγωγεία.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ
ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

1. Αυξήσεις στις αποδοχές μας - «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας»
Μισθός 1400€ καθαρά για τον πρωτοδιόριστο, (σχέση εισαγωγικού – καταληκτικού μισθού 1:2, 1400€-2800€) με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Όχι στη σύνδεση μισθού-απόδοσης. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αφορολόγητο όριο ίσο με τις ετήσιες αποδοχές του νεοδιόριστου.


2. Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων από το 1990 μέχρι σήμερα. Ακύρωση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Ενιαία δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30). Κύρια σύνταξη στο 80% του καταληκτικού μισθού. Κατάργηση της διάταξης για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας. Δικαίωμα παραίτησης κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, χωρίς διαχωρισμούς σε νέους – παλιούς ασφαλισμένους. Όχι στη διάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο. Επιστροφή όλων των κλεμμένων αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία. Εγγύηση του κράτους για τα αποθεματικά των ταμείων. Εργατικός έλεγχος και άσκηση βέτο των εργαζομένων στη λειτουργία των ταμείων. Όχι στην εισφοροαπαλλαγή - εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών.


3. Υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης
Ενιαίο 12χρονο δημόσιο σχολείο – δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς. Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα και 15 στο νηπιαγωγείο. Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες χωρίς αποκλεισμούς. Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 5% του ΑΕΠ ή 15% του ΓΚΠ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Κατάργηση των ΣΔΙΤ. Όχι στην εισβολή των επιχειρήσεων και των εταιρειών στο σχολείο. Κατάργηση του άρθρου 32 στο Νόμο 3577/2007 (τροπολογία για τα νηπιαγωγεία), που δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων νηπιαγωγείων στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά σχολεία. Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και στους Ιδιώτες Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα νήπιο 4-6 ετών εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Κατάργηση του νόμου πλαίσιου για τα ΑΕΙ. Όχι στην αναγνώριση των ΚΕΣ (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών).


4. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων
Να καταργηθεί η ωρομισθία. Να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για κάθε αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία και να καλυφθούν με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου της 20ης Ιουλίου 2007, που αυξάνει το ωράριο και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των Νηπιαγωγών. Θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου Νηπιαγωγών στα πλαίσια ενιαίου ωραρίου των εκπαιδευτικών της Γενικής εκπαίδευσης. Να μειωθεί το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα επίπεδα των εκπ/κών της Β/θμιας. Όχι στη συνταγματική αναθεώρηση που καταργεί τη μονιμότητα, ακυρώνει τη δυνατότητα δικαστικών-μισθολογικών διεκδικήσεων και προωθεί τα ιδιωτικά Α.Ε.


5. Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στο σχολείο.
Ενίσχυση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Νέα Αναλυτικά Προγράμματα και βιβλία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ολόπλευρη γνώση…
Όχι στην εικονική-αποσπασματική «επιμόρφωση». Ουσιαστική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Κατάργηση της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική εφαρμογή της ευέλικτης ζώνης. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης-χειραγώγησης. Όχι στο διοικητικό αυταρχισμό, το νεοεπιθεωρητισμό και το σκοταδισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: