Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας έστειλαν στον υπουργό Παιδείας οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με αφορμή τροπολογία του Αρη Σπηλιωτόπουλου, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς γενικών ειδικοτήτων των πρώην Σχολών Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. να ενταχθούν από τη σχολική χρονιά 2009-2010 και εξής στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Αυτή η ρύθμιση προκάλεσε την οργή των αναπληρωτών, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν να μονιμοποιηθούν και τώρα ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει άμεσα την προς ψήφιση τροπολογία, δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για την επίτευξη αυτού του σκοπού, που αποτελεί για τους ίδιους «ζήτημα επιβίωσης».
Οπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, «παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προβαίνει στην εξαγγελία ακόμη μιας καταστροφικής ρύθμισης για πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς που μετά από πολυετή ταλαιπωρία και εργασιακή ανασφάλεια ανέμεναν τη μονιμοποίησή τους».
Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών (Π.Ε.Α.) υπογραμμίζουν ότι είχαν έγκαιρα ενημερώσει τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας ότι μια τέτοια διαδικασία θα τίναζε κυριολεκτικά «στον αέρα» τους σχετικούς πίνακες και θα ανέτρεπε καταλυτικά τον εργασιακό και οικογενειακό προγραμματισμό πάρα πολλών αναπληρωτών και ωρομισθίων και, παρά τις διαβεβαιώσεις των καθ ύλην αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, τελικά δεν εισακούστηκαν.
Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: