Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Οι Ιρανοί διαδηλωτές δεν είναι «πράκτορες ξένων δυνάμεων» λέει ο Αλί Χαμενεΐ

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ότι οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Ιράν αποτελούν «πράκτορες» ξένων δυνάμεων, όπως συχνά τους έχουν κατηγορήσει οι σκληροπυρηνικές δυνάμεις.
Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά μέσα του Ιράν: «Δεν κατηγορώ τους διοργανωτές των πρόσφατων περιστατικών ότι υπακούουν στους ξένους, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί».
Δήλωσε, ωστόσο, βέβαιος ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν εκ των προτέρων σχεδιαστεί, είτε οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης το γνώριζαν, είτε όχι.
«Αυτό το σχέδιο απέτυχε, μιας και ευτυχώς οι εχθροί μας δεν καταλαβαίνουν ακόμα την κατάσταση στο Ιράν» δήλωσε.
«Στους εχθρούς μας δόθηκε ένα ηχηρό χαστούκι από το ιρανικό έθνος, αλλά εκείνοι ελπίζουν ακόμα και προωθούν το θέμα» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα ανώτερα στελέχη της αντιπολίτευσης δικάζονται στην Τεχεράνη, κατηγορούμενοι για συνεννόηση με τις ξένες δυνάμεις με σκοπό να προκληθεί αναστάτωση.
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει περιπτώσεις «κακομεταχείρισης» συλληφθέντων, ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση.
Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: