Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μαθητές θα περιμένουν τους καθηγητές τους…

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 26 ΚΛΑΔΟΥΣ
Μετά τις 11 Οκτωβρίου αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων αλλά και για τους καθηγητές Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το ΑΣΕΠ. Αποτέλεσμα; Οι εκπαιδευτικοί που θα κριθούν διοριστέοι θα περάσουν την είσοδο των σχολείων, στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη Οκτωβρίου, δυο περίπου μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, και στη χειρότερη το Νοέμβριο.
Η αργοπορία αυτή σχετίζεται με την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών –και όχι μόνο- καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού. Η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης διορισμού ή πρόσληψης. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και επαναλαμβάνονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.
Να θυμίσουμε ότι όσον αφορά τις τεχνικές ειδικότητες καθηγητών το ΑΣΕΠ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη ούτε καν τη διόρθωση των γραπτών ενώ για τους καθηγητές Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών εκκρεμεί η έκδοση των οριστικών πινάκων.
Οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που μένουν «στα κρύα του λουτρού» είναι ανάμεσα σε άλλες των Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρονικών, Γεωπόνων, Γραφικών Τεχνών, Αισθητικής, Οδοντοτεχνικής, Εργασιοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Τουριστικών Επιχειρήσεων, καθώς επίσης και οι πτυχιούχοι Πληροφορικής(από Πανεπιστημιακά τμήματα και από τμήματα ΤΕΙ Πληροφορικής) και οι πτυχιούχοι των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών.
Θυμίζουμε ότι οι εξετάσεις των καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων είχαν πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός αφορούσε συνολικά 351 θέσεις και είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής 7.736 εκπαιδευτικοί. Οι πτυχιούχοι Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ διαγωνίστηκαν στις 31/1ΚΑΙ 1/2/2009 για συνολικά 120 θέσεις (κατατέθηκαν 4.825 αιτήσεις) ενώ την ίδια περίοδο διαγωνίστηκαν και οι πτυχιούχοι των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών για 12 θέσεις (654 αιτήσεις)

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: