Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Εντός της εβδομάδας το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία

Συναντήσεις Διαμαντοπούλου με ΔΟΕ - ΟΛΜΕ.
Συμβολισμό πρόσδωσε η νέα υπουργός Παιδείας στο γεγονός ότι η πρώτη της συνάντηση έγινε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Έθεσε στόχο τετραετίας τη λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και άμεση προτεραιότητα την κάλυψη των κενών. Η Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. "Στις μεγάλες αλλαγές για την Παιδεία, τον πρώτο ρόλο τον έχει το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, γι' αυτό το λόγο η πρώτη συνάντηση έγινε με τους δασκάλους και είναι και συμβολική", δήλωσε η υπουργός. Όσον αφορά στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, έκανε λόγο για μείζον θέμα, υπολογίζοντας ότι ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες. "Καταβάλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες, είναι πρώτη προτεραιότητά μας και θα ανακοινώσουμε εντός της εβδομάδος το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη όλων των κενών", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου. Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, υποστήριξε ότι θα αντιμετωπιστούν με ορθολογισμό, αξιοκρατία και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εκπαιδευτικών.

Συνάντηση με την ΟΛΜΕ

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η υπουργός έκανε λόγο για "μία εξαιρετικά δημιουργική συζήτηση".

"Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έχουμε τη στήριξη και της ΟΛΜΕ, στην ανάγκη να επέλθει αξιοκρατία στον τρόπο της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, και να σταματήσει αυτό το χάος των αποσπάσεων και των κενών που κάνουν αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων", πρόσθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: