Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή


Αρ. Πρωτ:231

Αθήνα 3/11/2009

Προς

1. την Υπουργό Παιδείας

κ. Άννα Διαμαντοπούλου

2.Την Υφυπουργό Παιδείας

κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

3.Τον Υφυπουργό Παιδείας

κ. Γιάννη Πανάρετο

ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα: Εγκύκλιος 2/10/09 για τα Νηπιαγωγεία

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κϋριε Υφυπουργέ,

Με το Ν.3518/2006, μετά τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών της Π.Ε., θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για ένα χρόνο. Δυστυχώς σειρά ενεργειών και παραλείψεων έχουν καταστήσει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο νόμο «γράμμα κενό περιεχομένου», καθώς δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια στην κατεύθυνση της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την υλοποίησή του. Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών ήταν να διπλασιαστεί ο αριθμός των νηπίων στα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, σε μια εποχή μάλιστα που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται καθημερινά, καθώς το Δημόσιο Νηπιαγωγείο - με ευθύνη της πολιτείας - αδυνατεί να καλύψει τη φοίτηση όλων των νηπίων.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η παράνομη απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου δυο ημέρες (!!!)πριν τις εκλογές (2/10/2009), να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία καταργείται ουσιαστικά η υποχρεωτικότητα με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ σας καλεί, άμεσα, να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ουσιαστικών προϋποθέσεων για την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, καθώς και για την ανάκληση της απαράδεκτης εγκυκλίου της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: