Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Mετά το Πάσχα στους δρόμους

       Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος της χρονιάς προειδοποιούν οι δάσκαλοι, καταγγέλλοντας ότι με τα νέα οικονομικά μέτρα «τίθεται ζήτημα επιβίωσης» για τους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη οι χαμηλότερα αμειβόμενοι στον δημόσιο τομέα.
    Παράλληλα, προειδοποιούν για τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας την επόμενη σχολική χρονιά, με τη δραστική μείωση των διορισμών.
    «Οι δάσκαλοι που αμείβονται με 1.200 έως 1.300 ευρώ το μήνα (συνολικά) καλούνται να πληρώσουν ένα με ενάμιση μισθό για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε.
    Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα χρήματα που παίρνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Δημήτρης Μπράτης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου για να καταγγείλει: «Από το επίδομα των 105 ευρώ που πήραν οι δάσκαλοι το 2006 ύστερα από απεργία 42 ημερών, έρχεται ο υπουργός Οικονομικών και με μια διάταξη περικόπτει τα μισά!».
   Η συμμετοχή της ΔΟΕ (μαζί με την ΟΛΜΕ) στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ σηματοδοτεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν έντονα με την ανακίνηση του ασφαλιστικού αμέσως μετά το Πάσχα. Ηδη η προβληματική για κινητοποιήσεις διαρκείας εντείνεται, παρά την αρχική απόρριψη σχετικής πρόσφατης πρότασης του κ. Μπράτη στον κλάδο, ο οποίος, πάντως, προειδοποιεί όχι μόνο για το προσεχές διάστημα αλλά και για την επόμενη σχολική χρονιά.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: