Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Π.Α.Σ.Κ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εκφράζουμε την κατηγορηματική της αντίθεση στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι μόνιμα ύποπτοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι αυτοί που «εκτροχιάζουν» τον προϋπολογισμό και αυτοί που θα «εξευμενίσουν τους θεούς των αγορών». Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί, οι τεχνοκράτες, οι άνθρωποι –αριθμοί-μηχανές, που δεν έχουν καμία επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, αποφάσισαν να ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ και να τιμωρήσουν, μισθωτούς- συνταξιούχους. Σ΄ αυτή την επιλογή της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας, δυστυχώς, προσχώρησε και η κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις. 
Δεν ανήκουμε στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Δεν μπορεί συνέχεια να είμαστε τα μόνιμα θύματα και να καλούμαστε διαρκώς σε νέες θυσίες. Δεν μπορεί να λοιδορούμαστε και να αντιμετωπιζόμαστε με ένα ιδιότυπο κοινωνικά ρατσισμό. Επισημαίνουμε ότι η αντοχή των εργαζομένων έφθασε στο τέλος. Γνωρίζουμε, ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα θέλουν να το μεταφέρουν στους μισθωτούς, και τώρα και αύριο. Είναι ταξική επιλογή του κεφαλαίου, να πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι. Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο.
ΛΕΜΕ
Όχι στη μείωση των αποδοχών
Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης
Ο ελληνικός λαός απαίτησε ανατροπή.  
Απαίτησε αξιοκρατία και δικαιοσύνη, απαίτησε αποτελεσματικότητα, συμμετοχή και διαφάνεια. Απαίτησε αναδιανομή του πλούτου και από τα χρήματα υπάρχουν, προεκλογικά , φτάσαμε στα σημερινή τραγική κατάσταση.
Απέναντι στο θολό τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, απέναντι στην πρωτοφανή μανία ενάντιά μας, έχουμε χρέος και να μην μείνουμε παθητικοί θεατές. Έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα, απέναντι στις επόμενες γενιές.
Καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές, πολιτικές μακριά από την ιδεολογία μας και τις αρχές μας. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την αξιοπιστία μας. Καλούμε όλους να δώσουμε τη μάχη μαζί, συλλογικά, δημοκρατικά, να περιφρουρήσουμε, την πολιτική, τα συνδικάτα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σ’ ένα ευρύ ΜΕΤΩΠΟ θα μπορέσει να αποκρούσει και να ανατρέψει αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στοχεύσεις. 
 
ΠΑΣΚ ΕΚ/ΚΩΝ Π.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πλαίσιο κειμένου: Τα μέτρα αυτά είναι πέρα για πέρα άδικα αφού για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και όχι οι ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, όπως προεκλογικά έλεγε η κυβέρνηση.                Η αρνητική συγκυρία, που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και γενικότερα ως λαός δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική περίοδο. Στο όνομα της κρίσης, για την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.
                Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με τη δραματική περικοπή  μισθών και συντάξεων, τις διαδοχικές αυξήσεις των έμμεσων φόρων, την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς και τις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
Η ακολουθούμενη πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας όχι μόνο δεν πρόκειται να συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση, αλλά, αντίθετα θα οδηγήσει στην ύφεση και στη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων.
 Πέρα, όμως, από τα μέτρα για την οικονομία και το ασφαλιστικό οι εκπαιδευτικοί βιώνουν  καθημερινά εδώ και έξι μήνες την ηθική απαξίωση του ρόλου και της αποστολής τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μια πολιτική ηγεσία που τους έχει βάλει στο στόχαστρο ότι δήθεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για την κακοδαιμονία του εκπαιδευτικού συστήματος. Μια πολιτική ηγεσία που ψήφισε ένα Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που έχει απέναντί του το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας μας.  Ένα πολυνομοσχέδιο που αλλάζει το σύστημα πρόσληψης για τέταρτη φορά σε 12 χρόνια, που «τιμωρεί» τον εκπαιδευτικό με την τριετή υποχρεωτική παραμονή του στον τόπο του πρώτου διορισμού, που επαναφέρει τη διετία στη μετάθεση, που εισάγει το θεσμό του δόκιμου εκπαιδευτικού και του μέντορα, κλπ.
    Πιστεύουμε ότι η Παιδεία, είναι μια, κατ' εξοχήν παραγωγική επένδυση, γιατί αναπτύσσει τις ικανότητες του ανθρώπινου κεφαλαίου, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Είναι λοιπόν, ένας χώρος σύνθεσης και πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συναίνεσης. Το πολυνομοσχέδιο στοχεύει σε ένα σχολείο μακριά από τα δικά μας όνειρα και επιδιώξεις. Η πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου  Παιδείας επέλεξε τη  σύγκρουση  με  τον  εκπαιδευτικό  κόσμο, όταν όλοι υποστηρίζουν, ότι ο εκπαιδευτικός είναι η καρδιά και η ψυχή του συστήματος.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπροστά σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρισκόμαστε πιστεύουμε απόλυτα πως δεν έχουμε άλλη λύση από το να αναπτύξουμε αγώνες μαζικούς, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ, με το σύνολο των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.
Απαιτούμε:
  • Την ανατροπή των οικονομικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση
  • Να μην ψηφιστεί και να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  το ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Να καταργηθεί το Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
  • Να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα
 Δηλώνουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για  την ενότητα των εργαζομένων παραμερίζοντας τις όποιες παραταξιακές λογικές. Για εμάς προέχει η ενότητα έξω και πέρα από μικροπαραταξιακά συμφέροντα και ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει τον τόπο.
Όπως πράξαμε και στο παρελθόν και ιδιαίτερα στη μεγάλη απεργία του κλάδου (2006), έτσι και τώρα  θα μπούμε μπροστά στους αγώνες που έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΗ και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. 
 Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βρεθούμε μαζί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από τις Ομοσπονδίες, για να δώσουμε και πάλι τη μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

 Αγωνιζόμαστε ενωτικά, αποφασιστικά για

να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης πάλι οι εργαζόμενοι.





ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ –  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Οργάνωση – Προοπτική – Αγώνας είναι το τρίπτυχο της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας.

Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Δηλώνουμε πως, όπως πράξαμε και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα είμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων του κλάδου !

 
ΕΚΛΟΓΕΣ
Για Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου εκπ/κων
Π.Ε. Μαγνησίας

  1. ΑΒΔΕΛΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ
  3. ΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  4. ΒΛΙΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ              (ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ)
  5. ΔΗΜΑΡΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     (ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ)
  6. ΔΟΓΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ)
  7. ΚΑΛΥΒΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
  8. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  9. ΚΑΡΕΓΚΛΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ      ( ΝΗΠ/ΓΟΣ )
  10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
  11.  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ)
  12.   ΜΑΧΙΚΑ  ΜΑΡΙΑ                  (ΑΓΓΛΙΚΩΝ)
  13.   ΜΠΕΚΑ  ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ         ( ΝΗΠ/ΓΟΣ )
  14. ΜΗΤΣΙΟΥ  ΠΟΛΥΞΕΝΗ
  15. ΝΟΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
  16. ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  17. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ   ΜΗΛΙΤΣΑ
  18. ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ ΕΛΕΝΗ
  19. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  20. ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΓΗ
Ελεγκτική Επιτροπή

           ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ
           ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
           ΠΑΝΤΖΙΟΥ  ΛΙΤΣΑ                     ( ΝΗΠ/ΓΟΣ
Επειδή δεν ανήκουμε στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα
δεν μπορεί συνέχεια να είμαστε  τα μόνιμα θύματα και να καλούμαστε διαρκώς σε νέες θυσίες
δεν μπορεί να λοιδορούμαστε  και να αντιμετωπιζόμαστε με ένα  ιδιότυπο κοινωνικά ρατσισμό
 - δεν μπορεί να  είμαστε  διαρκώς στο στόχαστρο.
Η παιδεία είναι χώρος σύνθεσης και απαιτεί να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συναίνεσης
Το πολυνομοσχέδιο στοχεύει σε ένα σχολείο μακριά από τις δικές μας θέσεις  και επιδιώξεις. 
Στοχοποιεί τον εκπ/κο, τον τιμωρεί, τον βγάζει έξω απ΄την εκπ/ση.   
Η πολιτική  ηγεσία  επέλεξε τη  σύγκρουση  με  τον  εκπαιδευτικό  κόσμο, όταν όλοι υποστηρίζουν, ότι ο εκπαιδευτικός είναι η καρδιά και η ψυχή του συστήματος.
Απαιτούμε:
Την ανατροπή των οικονομικών μέτρων.
Την απόσυρση του νέου     ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ  νόμου
Την κατάργηση του Πολυνομοσχεδίου
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Στη μείωση των αποδοχών
Στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
Στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ   ΝΕΑ    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΟΠΩΣ ΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: