Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ Δ.Υ. - Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011

Αθήνα 14 Φλεβάρη 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
            Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε., από τον περασμένο Σεπτέμβρη, έθεσε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τις διεκδικήσεις της φετινής χρονιάς, το θέμα του νέου μισθολογίου των Δ.Υ.  επισημαίνοντας τα εξής: «Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια τώρα διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα... Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν 200.000 εκπαιδευτικούς, οφείλουν να μπουν ΤΩΡΑ μπροστά και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τις αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο, με 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο...»
            Στην Ολομέλεια των Προέδρων που έγινε στις 11/10/2010 είχαμε καταθέσει πρόταση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με  μοναδικό θέμα το Νέο μισθολόγιο.  Δυστυχώς η πρότασή μας αυτή δεν υπερψηφίστηκε, τότε.
Το πόσο δίκιο είχαμε φαίνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση, δια του Υπουργού εσωτερικών, ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα, στην ΑΔΕΔΥ την ψήφιση νέου μισθολογίου Δ.Υ. μέχρι τέλος Ιουνίου του 2011.
            Το νέο μισθολόγιο αποτελεί για μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Όχι μόνο δε θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του 13ου και του 14ουΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα πραγματικά ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ με εισαγωγικό μισθό 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000€ το μήνα, ανάλογα με το Υπουργείο που υπηρετούν. Οι κλάδοι των εκπαιδευτικών (Π.Ε. και Δ.Ε.), που βρίσκονται στην 21η θέση της Δ.Υ. μισθολογικής κλίμακας (από τις 23) πρέπει να δώσουν όλες τους τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ για την  αποκατάσταση της δικαιοσύνης στο Δημόσιο Τομέα. μισθού και των περικοπών που έγιναν στους μισθούς μας, αλλά θα
Σ' αυτό το πλαίσιο, η κοινή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 22 και 23 του Φλεβάρη 2011, που έχει ως πρωταρχικό αίτημα το νέο μισθολόγιο, έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του 2006, που διεκδικούσαμε μισθούς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι 200.000 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν μέχρι τέλους, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 22 & 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Από την ΠΑΣΚ 

23/2/ 2011  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: