Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ιταλία: Τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία


Οι μαθητές φέρνουν χαρτί υγείας και κιμωλίες από το σπίτι τους Χωρίς θρανία, καρέκλες αλλά και καθημερινά αναλώσιμα υλικά ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη γείτονα χώρα.


Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας κάνουν λόγο για "οριακές καταστάσεις" που υπάρχουν στα σχολεία σχεδόν όλων των περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "Κορριέρε Ντέλα Σέρα" στο Μαρτσιανίζε, κοντά στην πόλη Καζέρτα και την Νάπολη, ο λυκειάρχης ζήτησε από τον τοπικό ιερέα, να δανείσει στο σχολείο τους πάγκους της εκκλησίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά τα μαθήματα. Ενώ σε πολλές περιφέρειες της Ιταλίας δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι ούτε για χαρτί υγείας και οι μαθητές φέρνουν κάθε εβδομάδα από το σπίτι τους.
Το χέρι στην τσέπη βάζουν και οι γονείς των μαθητών στην πόλη Λατίνα, προκειμένου να καλύψουν το 50% των αναγκών των σχολείων, από τα χαρτιά, μέχρι ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει το σχολείο καθημερινά.
Εκτός από τις ελλείψεις οι μαθητές της Ιταλίας έχουν να αντιμετωπίσουν και τον "υπερπλυθισμό" στις τάξεις, το ρεκόρ έχει το σχολείο Μπερταρέλλι του Μιλάνου, όπου δημιουργήθηκε τάξη με 56 μαθητές. Και στη Ρώμη, όμως, στην συνοικία Τσεντοτσέλλε, στο λύκειο "Σαν Φραντσέσκο Ντ' Ασσίζι", υπάρχει τάξη με 42 μαθητές. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας θυμίζει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: