Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες" σε όλο τον κοσμοΠαγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, με κοινό σύνθημα: "Είμαστε όλοι Έλληνες!".  

Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Σύνταγμα, με τους συμμετέχοντες να στέλνουν ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους πολίτες του κόσμου που διαδήλωσαν υπέρ της χώρας μας. 

Γαλλία


Περισσότερα από 2.000 άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. 

Μάλιστα, όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορόκάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα του Γκάι Φοκς, που έγινε ευρέως γνωστή με την ταινία "V for Vendetta" και την έχει αξιοποιήσει συμβολικά  η ακτιβιστική ομάδα χάκερς "Αnonymous".

Μεταξύ τους ήταν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: "Είμαστε όλοι Έλληνες ξεμαδημένοι!", ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούσαν τα συνθήματα:

"Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα", "Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ", "Κάτω το ΔΝΤ", "Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες", "Όχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς", "Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό".

Ύστερα από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: