Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΟΙΕΛΕ: «Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Βολές κατά Διαμαντοπούλου

1. Δεν αποτελεί προϊόν συναίνεσης.
2. Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε τραπέζια παραδιαβούλευσης με εξωθεσμικούς συνομιλητές και απουσία εκπαιδευτικών.  
3. Μας εξαπάτησε.  
4. Οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε υπαλλήλους επιχείρησης που απολύονται ελεύθερα και αναιτιολόγητα.
Είναι μερικές από τις πιο βαριές κατηγορίες που αποδίδει ευθέως στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου που δίνει το πράσινο φως στους ιδιοκτήτες να προσλαμβάνουν με δικά τους κριτήρια και να απολύουν ελεύθερα τους εκπαιδευτικούς, ανατρέποντας πλήρως την ομπρέλα προστασίας που παρείχε η Πολιτεία, μέσω της νομοθεσίας, στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες η ΟΙΕΛΕ επέρριψε ευθύνες με ευθείες βολές στην υπουργό ότι σκηνοθέτησε έναν υπονομευμένο διάλογο για να αγνοήσει τα σημεία συναίνεσης, στα οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις πλευρές (ιδιοκτητες, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, υπουργείο) και τελικά να ικανοποιήσει αποκλειστικά τις διεκδικήσεις των ιδιοκτητών.
Η υπουργός Παιδείας «εγκαινίασε τις ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχ. Κουρούτος και «πορεύεται» προς το Νέο Σχολείο με μοναδικούς συνοδοιπόρους της τους ιδιοκτήτες και απέναντί της, δεν βρίσκεται «πρώτα ο μαθητής» αλλά «πρώτα το κέρδος».
Μετά την εξέλιξη αυτή, η «Πολιτεία παραιτείται ουσιαστικά από τη συνταγματική της υποχρέωση να εποπτεύει την ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία εκχωρείται στα συμφέροντα της αγοράς, μετατρέποντας τα εκπαιδευτήρια σε πρατήρια».
Η επόμενη μέρα τώρα των ανακοινώσεων βρίσκει στους δρόμους σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα που σχεδιάζει μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 4 και στις 5 Μαΐου, δάσκαλοι, καθηγητές, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί θα συναντηθούν για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ανατρέπει ριζικά το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς. ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν κηρύξει δύο 24ωρες απεργίες για τις 4 και 5 Μαΐου. Μια 24ωρη για τις 4 Μαΐου αποφάσισε χθες η ΟΛΜΕ, ενώ ανακοίνωσε και δεύτερη 24ωρη απεργία, χωρίς όμως συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ΔΟΕ προγραμματίζει το απόγευμα συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και νέα 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: