Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ/ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.....
«Επικαιροποιήθηκε» χθες στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο και ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και παράλληλη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά.                                                                                          Είναι τραγικό για την Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με το χειρότερο τρόπο τον Έλληνα εκπαιδευτικό. Τον στοχοποιεί - σκόπιμα - ως το μοναδικό υπεύθυνο των δεινών στην Εκπαίδευση.
  • Τον εξαθλίωσε οικονομικά,
  • Υποχρηματοδοτεί τις σχολικές επιτροπές,
  • Τον αναγκάζει να εργάζεται δίχως ή με «δανεικά» βιβλία,
  • Επισείει τον «μπαμπούλα» της αξιολόγησης - χειραχώγησης - απόλυσης
  • Οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε συσσσίτια
  • ....και τώρα προτίθεται να εξοικονομήσει χρήματα με αύξηση των ωρών διδασκαλίας που σημαίνει ότι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία.
Τόσο το διδακτικό όσο και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών Π.Ε. , είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο ( ν. 2517) και είναι στα πλαίσια του Μ.Ο. του ωραρίου σε όλη την Ευρώπη. Κατακτήθηκε με πολυήμερους αγώνες του κλάδου , με πρωτοπόρα την παράταξή μας το 1997.
Η όποια σκέψη του Υπουργού παιδείας και της Κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα μείνει στα χαρτιά.
Η παράταξή μας , όπως έπραξε και στον παρελθόν, θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να μην περάσει καμιά αύξηση του ωραρίου και να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: