Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι λιγότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών που έγιναν ποτέ! Το NEOσχολείο "δεν χωράει" τους εκπαιδευτικούς που δούλευαν τα τελευταία χρόνια!

Το NEOμνημονιακό σχολείο του Υπουργού "Προπαγάνδας και διάλυσης της εκπαίδευσης", της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ, των εισηγητών της κατάργησης ολοήμερων και ΕΑΕΠ, αποκαλύπτουν τις παρενέργειες και τις σκοπιμότητες λειτουργίας του.
               Όσο και αν το ΝΕΟ ολοήμερο  σχολείο των περικοπών, προσπάθησαν να το παρουσιάσουν ως το σχολείο των ίσων ευκαιριών και της αριστερής θεώρησης των πραγμάτων, υπάρχει και η πραγματικότητα που τους εκθέτει.
               Η κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ, η διάλυση των Ολοήμερων, το κλείσιμο νηπιαγωγείων, η εξαφάνιση διδακτικών ωρών, τα φτηνά κολπάκια της αύξησης του χρόνου διαλειμμάτων(!!) και του χρόνου σίτισης των μαθητών(!!), είχαν ένα και μοναδικό στόχο, την μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. (Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω κατάργηση ολοήμερου- παιδοφυλακτήριο το έλεγαν, κατάργηση των ΕΑΕΠ-γυμνασιοποίηση έλεγαν και παραμύθια…κουράζονται τα παιδιά να τελειώνουν 2.00 μ.μ. έλεγαν,  τα είχαν αιτήματα, τα ζητούσαν,ΕΡΑ, Παρεμβάσεις, και "Ανεξάρτητοι..." ΣΥΡΙΖΑ)
              Η πρακτική αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο και στις φετινές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες είναι οι λιγότερες που έχουν γίνει ποτέ εξαιτίας όλων των παραπάνω αλλά και του τρόπου αποτύπωσης
των κενών. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 4056 αιτήσεις μετάθεσης γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν οι 356, ποσοστό 8,78%!! Το ποσοστό πέρσι ήταν 38%!!
               Στην όλη διαδικασία αξιοσημείωτη είναι η "προθυμία" των διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης αλλά και των διορισμένων μελών του ΚΥΣΠΕ και ιδιαίτερα του Προέδρου του, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που τους διόρισε.  Είναι ενδεικτικό ότι στους δασκάλους το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου έδινε 2750 κενά και οι Περιφερειακοί Διευθυντές, προφανώς εκτελώντας εντολές, τα μετέτρεψαν σε 980!! Ο δε Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ, πρώην "ασυμβίβαστο" στέλεχος της ΕΡΑ, το οποίο στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου με στεντόρεια φωνή υπερασπιζόταν(!!) τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, επικύρωσε χωρίς χρονοτριβή τα 980 κενά!! Τα πράγματα προφανώς άλλαξαν τώρα που ο ίδιος διορίστηκε να ασκεί την εξουσία...
               Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ, ως αυθεντικός εκπρόσωπος της διαφάνειας στη δημόσια ζωή και του αριστεροακροδεξιού ήθους της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(!!), αρνήθηκε να δώσει στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ το ηλεκτρονικό αρχείο με τις μεταθέσεις -κάτι που αποτελεί κατάκτηση εδώ και 5 χρόνια- καθώς με την άμεση δημοσιοποίηση, οι εκπαιδευτικοί πληροφορούνται τα αποτελέσματα χωρίς διαμεσολαβητές. Δήλωσε δε, ότι δεν  έχει τέτοια εντολή(!!),  αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι εντολοδόχος της πολιτικής ηγεσίας κι όχι πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ.
               Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα των σημερινών μεταθέσεων αποτελούν τον προάγγελο των όσων θα συμβούν και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Στις αποσπάσεις και στις προσλήψεις των αναπληρωτών. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν μακριά από τον τόπο των συμφερόντων τους και χιλιάδες αναπληρωτές θα οδηγηθούν στην ανεργία. Αυτό τον στόχο υλοποιεί το δήθεν νέο σχολείο Φίλη!
               Αυτοί που υποσχέθηκαν καλύτερες ημέρες πουλώντας ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, αποδεικνύονται ανίκανοι, υποτελείς και χειρότεροι από όλους όσοι προηγήθηκαν.            Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τις πολιτικές που εφαρμόζουν  στην εκπαίδευση ο Υπουργός Προπαγάνδας και διάλυσης της εκπαίδευσης  και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ, οι οποίες συρρικνώνουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της και δηλώνει ότι θα δώσει τον αγώνα μαζί με όλες τις δυνάμεις της εκπαίδευσης και της κοινωνίας για την ανατροπή τους.
                


Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.