Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Άμεση ανάκληση της τροποποιητικής Κ.Υ.Α. για αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

 

ΔΟΕ: άμεση ανάκληση της τροποποιητικής Κ.Υ.Α. για αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε 13 Δήμους της χώρας

Η τροποποιητική Κ.Υ.Α. περιλαμβάνει Δήμους στους οποίους, όπως καταγγέλλουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής-περιφέρειας είχαν πάρει σαφή θετική θέση για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και για το σχολικό έτος 2019-2020.
Η αναστολή εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε αυτές τις περιοχές αποτελεί κύρια ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Της προηγούμενης η οποία παρά το γεγονός ότι, ορθά, νομοθέτησε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, δεν είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή της και έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να έχουν λόγο και ουσιαστικά κάποιοι από αυτούς να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της, καθώς και της σημερινής η οποία όχι μόνο συνεχίζει να πορεύεται στον ίδιο δρόμο αλλά με την τροποποιητική Κ.Υ.Α. υπαναχωρεί αναστέλλοντας την εφαρμογή της δίχρονης σε 13 Δήμους.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των Δήμων και των Υφυπουργών Εργασίας κας Δ. Μιχαηλίδου και Παιδείας κας Σ. Ζαχαράκη, χωρίς την παρουσία της Δ.Ο.Ε., όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με την παρουσία εκπροσώπων όλων των Δήμων που το Υπουργείο Παιδείας εμφάνιζε να δηλώνουν αδυναμία εφαρμογής για φέτος.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τα σοβαρότατα ζητήματα που θα δημιουργηθούν στους 13 Δήμους για τα νήπια και τις οικογένειές τους, αγνοεί τη δυνατότητα της άμεσης δρομολόγησης λύσεων των προβλημάτων και κινείται πολιτικά στην κατεύθυνση των αποφάσεων της πολέμιας, πάνω στο ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, Κ.Ε.Δ.Ε.
 
  Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΔΟΕ για άμεση ανάκληση της τροποποιητικής Κ.Υ.Α. για αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε 13 Δήμους της χώρας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: