Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Σκοτώνοντας την ελπίδα



Η σφαίρα του ειδικού φρουρού που έκοψε εν ψυχρώ το νήμα της ζωής του νεαρού μαθητή, είναι μια σφαίρα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος, της ίδιας μας της κοινωνίας. Τα αίτια που όπλισαν το χέρι του αστυνομικού και εντελώς απροκάλυπτα «εκτέλεσε» το μαθητή είναι τα ίδια αίτια που δημιουργούν «εχθρούς» στο πρόσωπο κάθε αγωνιζόμενου πολίτη, το κράτος της καταστολής και της ωμής βίας….
Είναι το κράτος των χημικών και των ξυλοδαρμών, του εμπαιγμού και της
αφτιασίδωτης κοροϊδίας…..
Πριν 2 χρόνια οι «πραίτορες» , και τα «ακίνητα στρατιωτάκια» χτύπησαν και «στόλισαν» με χημικά τους δασκάλους του Αλέξανδρου…. Σήμερα δολοφόνησαν τον ίδιο τον Αλέξανδρο.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ξεδιάντροπη – απροκάλυπτη – άνανδρη δολοφονία του νεαρού μαθητή.
Απαιτούμε από τους κρατούντες να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του λαού που ασφυκτιά και υποφέρει και να πάψει να επιδεικνύει το ατσαλένιο πρόσωπο της δύναμης και της πυγμής.
Όταν σαν Κυβέρνηση, χτυπάς και χειραγωγείς, όταν αντιμετωπίζεις κατασταλτικά την κάθε αντίθετη φωνή, όταν πνίγεις στα χημικά κάθε αγωνιστή πολίτη , όταν αδιαφορείς για την ουσία της εκπαίδευσης , όταν γυρνάς την πλάτη στα προβλήματα στα προβλήματα της κοινωνίας, είναι σαν να δολοφονείς τα όνειρα και τα οράματα κάθε νέου ανθρώπου σε καθημερινή βάση.
Σαν εκπαιδευτικοί είχαμε επισημάνει από καιρό ότι όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες…
Θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα κράτος δικαίου με ισονομία και μια εκπαίδευση που θα χτίζει και δεν θα αποδομεί, μια εκπαίδευση που θα γεννά το νέο και το ελπιδοφόρο και δε θα δολοφονεί κάθε νέα φωνή κάθε τι νέο που γεννιέται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: