Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Κατέρρευσε η προπαγάνδα της κυβέρνησης

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ σε θέση να γνωρίζουμε αν ο επικοινωνιακός και προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα περιλάβει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα «παπαγαλάκια», τα οποία υποτίθεται ότι συστηματικά διαβάλλουν το κυβερνητικό έργο και δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό, αλλά το βέβαιο είναι πως τα όσα διαλαμβάνονται στην έκθεσή του αποδεικνύουν ότι οι επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο δικαιολογημένες αλλά και επιεικείς σε κάποιες περιπτώσεις.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ αυτά σ' ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα προβλήματα που η διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνήσεων Καραμανλή έχει δημιουργήσει. Επ αυτών ούτε αμφισβητήσεις μπορούν να προβληθούν, ούτε αμφιβολίες να υπάρξουν. Και είναι διαπιστώσεις που αποδεικνύουν πως δεν είναι η διεθνής κρίση που ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας μας, όπως υποκριτικά επιχειρεί η κυβέρνηση να εμφανίσει.
ΚΑΤΙ που επίσης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι η σοβαρότητα της προσπάθειας που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να μπει η χώρα σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και αποκατάστασης της δημοσιονομικής τάξης. Αλλά, φυσικά, αυτό προϋποθέτει άλλους ανθρώπους και διαφορετικές λογικές, σωστό προγραμματισμό και μεθοδική δουλειά.
Ο ΛΟΓΟΣ, μάλιστα, που επιβάλλει όλα τα προαναφερθέντα είναι το γεγονός πως η πράξη έχει αποδείξει ότι ενώ οι οικονομικές καταγραφές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι κατά κανόνα ακριβείς και τελικά επιβεβαιώνονται, δεν ισχύει το ίδιο με τις «συνταγές θεραπείας» τις οποίες εισηγείται. Κι αυτό γιατί χαρακτηρίζονται από έναν στείρο δογματισμό, ο οποίος, όπου εφαρμόστηκε, όχι μόνο δεν οδήγησε σε λύσεις, αλλά αντίθετα προκάλεσε πρόσθετα προβλήματα.
ΚΑΙ ΤΟ ίδιο ισχύει εν προκειμένω, μια και τα προτεινόμενα από τους εμπειρογνώμονες μέτρα δείχνουν ν αγνοούν το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μιας χώρας να καθηλωθούν εισοδηματικά επί τέσσερα χρόνια.
ΟΠΩΣ, επίσης, είναι αδιανόητο ν αγνοείται τελείως η αναπτυξιακή πλευρά της οικονομίας, αφού χωρίς αυτήν κανένα οικονομικό αδιέξοδο δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί.

Πηγή: Εφημρίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: