Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τσίπρας: Να εξεταστεί η αποφυλάκιση του Ηλιόπουλου

«Οκτώ μήνες αργότερα, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκεμβρίου, μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Κι αυτή τη φορά οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, αφού επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Δρίτσας και Θαν. Λεβέντης μίλησαν χθες με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Σωτηρία» και τον προφυλακισθέντα από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου Θ. Ηλιόπουλο, ο οποίος μεταφέρθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις φυλακές Κορυδαλλού.
«Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού, όσοι ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση θα με καταλάβουν» υποστηρίζει ο κρατούμενος. Θυμίζουμε ότι παρέμεινε στον Κορυδαλλό από τις 22 Δεκεμβρίου καθώς απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισής του ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει κατασκευασμένες, και βρίσκεται από τις 10 Ιουλίου σε απεργία πείνας διεκδικώντας, όπως λέει, την ελευθερία του.
Την κατάσταση της υγείας του ο βουλευτής Θαν. Λεβέντης την χαρακτήρισε «οριακή, γιατί το 20% της απώλειας βάρους μπορεί να προκαλέσει, όπως έχει συμβεί σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, αιφνίδιο θάνατο. Τα περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί ανά πάσα στιγμή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του».
«Αυτό που ζητάει ο Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή του, είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση και τον υπ. Δικαιοσύνης να εξεταστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισής του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
* Σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια διοργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Θ. Ηλιόπουλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: