Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δάσκαλοι και καθηγητές παίρνουν σειρά



Μετά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, η επόμενη επαγγελματική ομάδα που πρέπει να εμβολιαστεί είναι οι εκπαιδευτικοί. Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου έστειλε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία συστήνοντας στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη, από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου. Οπως είπε, 146 σχολεία είναι σήμερα κλειστά, 753 τμήματα και 194 τάξεις. Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός γίνεται προληπτικά «με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης της διασποράς της νέας γρίπης στην ευρύτερη κοινότητα. Εχει δε νόημα όσο η μετάδοση της νέας γρίπης δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο».
Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ακόμη ότι το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας της Νέας Γρίπης, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενέταξε και τους εκπαιδευτικούς στις ομάδες που ανήκουν σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό, ο εμβολιασμός θα αρχίσει από την 1η Δεκεμβρίου. «Ο εμβολιασμός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης, δεν προστατεύουμε μόνον τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους, ειδικά τις πιο ευάλωτες να προσβληθούν πληθυσμιακές ομάδες» πρόσθεσε.
Στην εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία αναφέρονται ειδικότερα τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι από 1.12.2009 αρχίζει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη υγιών ομάδων πληθυσμού, καθώς και υπηρετούντων σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους» αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. «Καθώς οι εκπαιδευτικοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των υπηρεσιών αυτών, το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας της νέας γρίπης τους ενέταξε στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας, συστήνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές, να προχωρήσουν σε προληπτικό εμβολιασμό, ο οποίος αν και προαιρετικός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης». 

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: