Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Εκατόμβη σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

Στους 42 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη αερίου που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα.
Τουλάχιστον 29 ανθρακωρύχοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 66 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τη διάσωσή τους.
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που 528 άνθρωποι εργάζονταν στο ανθρακωρυχείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη Χεγκάνγκ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ που συνορεύει με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή, για να διευθύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Τα δυστυχήματα είναι συχνά στα κινεζικά ορυχεία, ειδικά τα ανθρακωρυχεία, όπου πάνω από 3.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2008, όπως δείχνουν επίσημες στατιστικές.
Η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση και τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας έχουν καταστήσει τα ορυχεία της Κίνας τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, τα τελευταία χρόνια. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διορθωθεί η κατάσταση δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕα

Δεν υπάρχουν σχόλια: