Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Σε 250 ανέρχονται οι συλληφθέντες και σε 44 οι αγνοούμενοι

Τους 250 φτάνουν οι συλληφθέντες και τους 44 οι αγνοούμενοι στο Μπαχρέιν, μετά την καταστολή, από τις δυνάμεις ασφαλείας, των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν για εβδομάδες στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπολιτευόμενου σιιτικού κόμματος του Μπαχρέιν, Ουέφακ.
Ο αριθμός των συλληφθέντων και των αγνοουμένων υπερδιπλασιάστηκε συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα όταν οι συλληφθέντες και οι αγνοούμενοι υπολογίζονταν σε 95, συμπλήρωσε το Ουέφακ.
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η σουνιτική οικογένεια αλ Χαλίφα, η οποία κυβερνάει το Μπαχρέιν, επέβαλε στρατιωτικό νόμο και ζήτησε την αποστολή στρατευμάτων από γειτονικά κράτη του Κόλπου που κυβερνώνται από σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εδώ και εβδομάδες υπέρ της δημοκρατίας.
Τα σφοδρά μέτρα καταστολής έχουν συγκλονίσει τη σιιτική πλειοψηφία του Μπαχρέιν και έχουν προκαλέσει την οργή του σιιτικού Ιράν.
"Έχουμε περίπου 250 επιβεβαιωμένες συλλήψεις και 44 αγνοούμενους, αν και ο αριθμός των αγνοουμένων αλλάζει συχνά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται λέγοντας ότι κρυβόντουσαν από την αστυνομία", συμπλήρωσε ο Μάταρ, ο οποίος ήταν βουλευτής πριν από την αποχώρηση από τη βουλή του Ουέφακ σε διαμαρτυρία για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.
Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα στοιχεία αυτά του Ουέφακ για τους συλληφθέντες και τους αγνοούμενους. 

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: