Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων!!

"Αναλγησία χωρίς τέλος!
Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων!!
              
            Με το υπ αριθμ. 606/628/44614-23-9-2015 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, επισημαίνεται ότι το εγκεκριμένο ποσό δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το διδακτικό έτος 2015-2016, είναι μειωμένο σε σχέση με το περσινό κατά 10%! Η μείωση αυτή αυστηρά (όπως δηλώνεται στο έγγραφο!!), θα πρέπει να περιληφθεί στη σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και κάθε Σχολικής Επιτροπής.
            Είναι σαφές πλέον, πως το πρώτο κύμα των νέων Μνημονιακών μέτρων της
συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκινά από τα σχολεία και μάλιστα από τις καθαρίστριες, τις οποίες αφού αρχικά ξέχασαν(!!)να τις προσλάβουν (με αποτέλεσμα τεράστιος αριθμός σχολείων σε όλη τη Χώρα να ξεκινήσει χωρίς προσωπικό καθαριότητας!!), στη συνέχεια περικόπτουν κατά 10%, τις ήδη χαμηλές αποδοχές τους!!
            Τα "λόγια του αέρα" και οι "εκθέσεις ιδεών" της νέας Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι σαφές ότι γίνονται για πολιτική κατανάλωση και δεν μπορούν να κρύψουν την αναλγησία, τη σκληρότητα και τη νέα βαρβαρότητα που περιμένει τον χώρο της εκπαίδευσης και την ελληνική κοινωνία.
            Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο μέτρο και να σταματήσει επιτέλους να αναζητά "ισοδύναμα" μέτρα στη παιδεία, η οποία δεν αντέχει εδώ και καιρό άλλη εξαθλίωση.
            Αιδώς Αργείοι...

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.