Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Εθελοντική εργασία ως κριτήριο αξιολόγησης!!
Σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης κάνει αναφορά σε προσφορά εθελοντικής εργασίας στο σχολείο, η οποία μάλιστα θα προσμετράται ως κριτήριο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών(!!).
Η πρωτοφανής, προκλητική και απαράδεκτη προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τέτοιο τρόπο, όταν μάλιστα απευθύνεται σε εργαζόμενους αμειβόμενους με μισθούς εξαθλίωσης (650 ευρώ το μήνα ο πρωτοδιόριστος), υπονομεύει πριν καν ξεκινήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης. Αποδεικνύει πως ο Υπουργός Παιδείας κινείται στα πλαίσια μιας δικής του «παράλληλης» εκπαιδευτικής πραγματικότητας, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κανονικότητα.
Καλούμε τον κ. Υπουργό να ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του και του προτείνουμε εάν πραγματικά πιστεύει στην εθελοντική εργασία ως μορφή αξιολόγησης, να το κάνει πράξη ο ίδιος, εργαζόμενος ως εθελοντής – άμισθος Υπουργός και Βουλευτής και όχι να προκαλεί με τέτοιο τρόπο εργαζόμενους με μισθούς «πείνας». Το ίδιο δε να κάνουν και
οι συνάδελφοί του στην Kυβέρνηση και τη Βουλή.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ανέχεται ούτε άλλη εξαθλίωση ούτε άλλο εμπαιγμό. Πολύ δε περισσότερο δεν ανέχεται να τον προκαλούν με τέτοιο τρόπο οι νεομνημονιακοί σωτήρες!

Παιδεία πρώτη προτεραιότητα με πράξεις, και όχι με «παχιά» λόγια και λαϊκισμούς!Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.