Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ουραγοί στη χρήση Ιντερνετ

Μόνιμη θέα την... πλάτη των εταίρων της στην Ε.Ε. έχει η χώρα μας στη χρήση του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων.
Μόλις το 38% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί σήμερα το Διαδίκτυο, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 κρατών-μελών είναι 65%. Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δηλαδή οι χώρες που μπήκαν πιο πρόσφατα στην Ε.Ε., ενώ η απόσταση από την αμέσως προηγούμενη στην κατάταξη, την Πορτογαλία, είναι 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Στις πρώτες θέσεις του πίνακα βρίσκονται οι χώρες που εδώ και χρόνια ηγούνται της ανάπτυξης του Διαδικτύου στη γηραιά ήπειρο. Ετσι, στην κορυφή του σχετικού πίνακα βρίσκεται η Ολλανδία, στην οποία μόλις 1 στα 10 νοικοκυριά δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο και η Σουηδία ακολουθούν και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Δανία και η Γερμανία.
Τα στοιχεία της Eurostat καταγράφουν επίσης τη μικρή χρήση του Διαδικτύου από τους κατοίκους της Ελλάδας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών. Μόλις 3 στους 5 νέους έχει πρόσβαση στο Internet, όταν στην Ε.Ε. ο μέσος όρος ανέρχεται στο 73%. 
Διόλου παράξενο που και σε αυτή την κατάταξη η χώρα μας καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις του σχετικού πίνακα. Οσον αφορά τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, μόλις 1 στους 10 νέους έχει κάνει χρήση κάποιας υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, ενώ στην Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό είναι 37%. 
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: