Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Καθησυχαστική η Διαμαντοπούλου

«Πάνω από όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας», σημείωσε η υπουργός στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση.
«Το Νέο Σχολείο», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, «είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις».
Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα πρόσληψής τους που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου.
«Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών», τόνισε και καταλήγοντας υπογράμμισε:
«Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς, αλλά για τον μαθητή. Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής».
Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: