Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σεμινάρια των 400 ωρών

 

 

Αθήνα  10/5/2010
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
2. Τον Ειδικό Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κ. Μιχάλη Κοντογιάννη
       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή την απόφαση του Ειδ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείαςγια τα σεμινάρια των 400 ωρών

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (απόφαση 46053/Γ6/27-4-2010 Ειδ. Γραμματέα) να εγκρίνει πρακτική άσκηση, εντός του δημοσίου σχολείου, των επιμορφούμενων στα σεμινάρια των 400 ωρών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Όπως έχουμε τονίσει  κατ' επανάληψη με τις αποφάσεις μας 1678/17-12-2008 και 463 18-12-2009 «...Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε φορείς που βρίσκονται εκτός Δημόσιου Πανεπιστημίου, με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1700 ευρώ έως και 3.300 ευρώ το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό ότι δε μιλάμε πια για εμπορευματοποίηση της γνώσης, αλλά για μια καθαρή ιδιωτικοποίηση, μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο...».  Το Δ.Σ .της  ΔΟΕ έχει δηλώσει την πλήρη αντίθεσή του στη διοργάνωση των σεμιναρίων αυτών. Κατά τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 16-12-2009 η υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου είχε χαρακτηρίσει τα σεμινάρια αυτά ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ και δεσμεύθηκε πως θα καταργηθούν και ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ προσόν διορισμού.
Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί:
  • Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και τους Δ/ντές των σχολείων, να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο δημόσιο σχολείο.
  • Τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του.
  • Την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να καταργήσει ΤΩΡΑ, και όχι μετά το δεύτερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο, τη δυνατότητα χρήσης, ως προσόν διορισμού, των σεμιναρίων 400 ωρών και να ζητήσει από τους φορείς που τα διοργανώνουν να τα σταματήσουν άμεσα.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: