Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2011, που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή, έτσι ώστε από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να ξεκινήσει κανονικά η υλοποίησή του. Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2013.

Πιο συγκεκριμένα το πιλοτικό πρόγραμμα προβλέπεται να διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2011, ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2011 και ο δεύτερος από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2012.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που είναι υποχρεωτική θα γίνεται σε τμήματα μάθησης, ανάλογα με την ειδικότητά τους και ανά νομό. Για τις ανάγκες της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος γίνεται σε πρώτο στάδιο η επιλογή των 34 εμπειρογνωμόνων εκπαιδευτικής πρακτικής και εφαρμογών, καθώς και των 500 επιμορφωτών (β΄ επιπέδου), οι οποίοι, αφού προηγουμένως παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια, θα κληθούν να επιμορφώσουν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των εμπειρογνωμόνων θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους έως τις 20 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.epimorfosi.edu.gr, ενώ στον ίδιο δικτυακό τόπο θα υποβάλλονται έως τις 4 Ιανουαρίου και οι αιτήσεις για τους επιμορφωτές β' επιπέδου.

Δείτε όλες τις προκηρύξεις του έργου : http://www.pi-schools.gr/news/prok.php

πηγή δείτε πρρισσότερα  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=18655

Δεν υπάρχουν σχόλια: