Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών κατά κυβέρνησης, ΑΔΕΔΥ

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
 «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι 200.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν μέχρι τέλους, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο». Αυτά διακηρύσσει η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία ασκεί οξύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, η ηγεσία της οποίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Για το νέο μισθολόγιο «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα...» αναφέρει η ΠΑΣΚ. Το νέο μισθολόγιο, το οποίο είναι μεταξύ των διεκδικήσεων της 48ωρης απεργίας της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στις 22 και 23/2, θεωρείται από την ΠΑΣΚ ως «κόκκινη γραμμή». «Οχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού και των περικοπών που έγιναν στους μισθούς, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο με μισθό 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο». Και σημειώνουν ότι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν.


Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ 
Αντάρτικο ΠΑΣΚ για μισθούς
«Μπλάκ άουτ» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα σημειωθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, ημέρες κατά τις οποίες δάσκαλοι και καθηγητές έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε προειδοποιητική 48ωρη απεργία με πρωταρχικό αίτημα το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι αντιδράσεις είναι οξύτατες και από τη συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Ενδεικτικό είναι ότι η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της: «Το νέο μισθολόγιο αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή. Οχι μόνο δε θα επιτρέψουμε καμία περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού και των περικοπών που έγιναν στους μισθούς μας, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα πραγματικά δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό 1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο». Προσθέτει ότι το θέμα του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων είναι άμεσης προτεραιότητας.
Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τις αποδοχές των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς, υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν». Στη λίστα αυτή, οι εκπαιδευτικοί (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) είναι από τους πιο κακοπληρωμένους αφού βρίσκονται στην 21η θέση επί συνόλου 23

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 

Επί ποδός για το μισθολόγιο

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Ουραγοί στους μισθούς του Δημοσίου οι εκπαιδευτικοί

Ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ζητούν οι 200.000 δάσκαλοι και καθηγητές της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Φεβρουαρίου και απειλούν την κυβέρνηση με «σκληρό» απεργιακό πρόγραμμα.
Η ΠΑΣΚ, μάλιστα, των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «το νέο μισθολόγιο αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή. Οχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού και των περικοπών που έγιναν στους μισθούς μας, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα πραγματικά δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο. 
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 € τον μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν». Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν σχετικό πίνακα όπου φαίνεται ότι οι μισθοί των υπαλλήλων των υπουργείων Παιδείας, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας δεν ξεπερνούν τα 1.365 ευρώ, ενώ στα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης κυμαίνονται μεταξύ 1.750 και 2.309 ευρώ.
Η ΠΑΣΚ των εκπαιδευτικών ρίχνει τα βέλη της και κατά της ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση για το νέο μισθολόγιο «δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια τώρα διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα»...
Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν ότι θα αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα με το οποίο επιδιώκει να «περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας. Στο στόχαστρο των περικοπών βρίσκονται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικό, απασχόλησης, παραμεθόριων περιοχών, κ.ά.), αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων».
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι αντιδρούν και στην προώθηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και μεσαίων σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: