Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μετεκπαίδευση - Διδασκαλεία: H αυλαία έπεσε (;)

10  Φεβρουαρίου 2011

Μετά από μήνες σιωπής και μετά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε σήμερα, με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του,  να ανακοινώσει πως για φέτος δε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις  για την εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών στα Διδασκαλεία.
Η Π.Α.Σ.Κ. είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην προσπάθεια κατάργησης του θεσμού της μετεκπαίδευσης, ενός θεσμού που ξεπήδησε από τα σπλάχνα της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιμόρφωσε γενιές Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική αγωγή.
Η Π.Α.Σ.Κ., σε μια περίοδο που απουσιάζει οποιαδήποτε μορφή επιμόρφωσης, απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας  των διδασκαλείων, την αναβάθμισή του προγράμματος σπουδών τους και τη δυνατότητα μετεκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. να επανεξετάσει την απόφασή της, αφού λάβει σοβαρά υπόψη της, τόσο τις θέσεις του κλάδου για τα διδασκαλεία και την επιμόρφωση, όσο και τις προτάσεις της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Προέδρων των Διδασκαλείων που συνήλθε στη  Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011.
Η Π.Α.Σ.Κ. μαζί με όλους τους συναδέλφους , θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη διατήρηση του θεσμού, ενάντια σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να σχεδιάζουν εκπαιδευτική πολιτική με περικοπές, συγχωνεύσεις με οικονομικά κριτήρια και επιφανειακές προσεγγίσεις που δεν ακουμπάνε την καρδιά της εκπαίδευσης.
Η Π.Α.Σ.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε. δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιες πολιτικές επιλογές θα συναντήσουν την καθολική αντίδραση του κλάδου.
Από την Π.Α.Σ.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: