Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρης διαχωρισμός της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη συνεδρίασή του στις 31-08-2011, ομόφωνα, αποφάσισε τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία έχει οδηγήσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας , μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η πολιτική αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είναι αντίθετη με την ιστορική πορεία του κινήματος και τις αρχές του για πολιτική, οικονομική, κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Υλοποιώντας την παραπάνω απόφαση δε λάβαμε μέρος στις εργασίες της συνδιάσκεψης στις 3 του Σεπτέμβρη, και δηλώνουμε πως δε θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία γίνει στο μέλλον, μέχρις ότου η πολιτική αυτή αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων .
Τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα, πιστοί στις αρχές, στις αξίες και στους αγώνες που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν, θα δώσουν και τώρα τον αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των άλλων περικοπών.
Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών ΠΕ, εκτιμά ότι
 • Η ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική (Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο) δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες και τις στρατηγικές επιλογές για την κοινωνία και την οικονομία, για τις οποίες στρατευτήκαμε και αγωνιστήκαμε.
 • Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας -εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- δεν αντέχει άλλο. Ζητάμε γενναία πολιτική αναδιανομής του πλούτου -πρωτογενούς μέσω των μισθών και δευτερογενούς μέσω της φορολογίας και των λειτουργιών του κοινωνικού κράτους- υπέρ των ασθενέστερων με προτεραιότητα στους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους...
Διεκδικούμε άμεσα:
 • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, αίτημα κυρίαρχο σε όλες τις κινητοποιήσεις μας
 • Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσα στα πλαίσια ενός δίκαιου Ενιαίου μισθολογίου που θα άρει τις ανισότητες και θα εξισώνει τους μισθούς μεταξύ υπαλλήλων ίδιων προσόντων
 • Ενιαία 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
 • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1:20 και 1:15 στο νηπιαγωγείο
 • Να ισχύσει η αναλογία 1/1 στους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Διορισμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
 • Να καταργηθεί άμεσα από φέτος η τιμωρητική διάταξη της τριετίας και της διετίας στις μεταθέσεις
 • Να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
 • Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών - Όχι στην κατάργηση της μετεκπαίδευσης.
 • Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να εξυπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση.
 • Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ !!!!
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: