Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Καταγγελία για την μη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών και τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ.


            Διανύουμε τον τελευταίο μήνα «λειτουργίας» των σχολείων, για τη  σχολική χρονιά 2014-15 και δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει σχετικά με τις  υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
Ενώ οι μεταθέσεις θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2015 δεν έχει αρχίσει καν η διαδικασία.
Η επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων των εκπαιδευτικών  και η απόδοση οργανικών θέσεων είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Ο προγραμματισμός και ο τρόπος για μόνιμους διορισμούς δεν έχει ανακοινωθεί , χιλιάδες αδιόριστοι παραμένουν όμηροι υποσχέσεων και τα κενά στα σχολεία θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι διαδικασίες των αποσπάσεων δεν μπορούν, αν δε δοθεί λύση σε όλα τα παραπάνω, να υλοποιηθούν με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία.
            Ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της ανομίας είναι και η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου να προσλάβει εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία από το «παράθυρο» ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ.
            Το θράσος της πολιτικής ηγεσίας φτάνει ως την παραβίαση ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος που στο άρθρο 16 ορίζει ρητά την Παιδεία ως «βασική αποστολή του κράτους».
            Με βάση τη συνταγματική επιταγή ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με την ισχύουσα νομοθεσία όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.
            Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  σφυρίζει αδιάφορα παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει
κατ' επανάληψη τονίσει την ανάγκη κάλυψης όλων των κενών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού  , οδηγεί τις εξελίξεις σε ελαστικού τύπου προσλήψεις μέσα από τις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαίδευσης.Τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς.

            Η πολιτική ηγεσία οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν προτίθεται να εμφανιστεί πως, τάχα, καλύπτει τα κενά στην εκπαίδευση, αλλά και σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. χρηματοδότησης Ε.Σ.Π.Α., καθιερώνοντας την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας με όρους  και αμοιβές πλήρους απαξίωσης!!!
            Οφείλει να δηλώσει, επί της ουσίας, εάν σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο ετοιμάζεται να πορευθεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.
            Ο κλάδος δε θα τους το επιτρέψει. Με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και χρήση κάθε μέσου που μας παρέχει ο νόμος θα απαντήσει  στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ- ΑΠΟΣΠΑΣΠΕΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
  • ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: