Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ισότιμη μεταχείριση αναπληρωτών – μονίμων εκπαιδευτικών

Με την ψήφιση του Ν4440/16 για την κινητικότητα δίνεται στους μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους -και στους εκπαιδευτικούς- άδεια απουσίας από την εργασία τους (3-5 ημέρες τον χρόνο) σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους.
Η διάταξη είναι προφανώς θετική, όμως για μια ακόμη φορά και αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί εξαιρώντας από το μέτρο τους 20000 και πλέον αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία μέχρι και 16 χρόνια, καλύπτουν οργανικά κενά και φυσικά έχουν και αυτοί οικογένειες και παιδιά.
Η παράταξή μας έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις της και έχει ζητήσει στο παρελθόν την ισότιμη αντιμετώπιση μόνιμων κι αναπληρωτών. Είναι ανεπίτρεπτο οι αναπληρωτές να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι άλλης κατηγορίας. Η αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών είναι επιτακτική.
Μέχρι αυτό να γίνει εφικτό είναι αναγκαία η ισότιμη μεταχείριση αναπληρωτών και μονίμων σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα :

  • ·         άδειες ανατροφής για τις αναπληρώτριες μητέρες
  • ·         εξίσωση καθεστώτος αδειών αναπληρωτών με των μονίμων
  • ·         αξιοκρατική τοποθέτηση αναπληρωτών από τα ΠΥΣΠΕ με ενιαίο πανελλαδικά μοριοδοτημένο σύστημα τοποθετήσεων
  • ·         πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και στους αναπληρωτές     
                Καλούμε τον υπουργό Παιδείας, να σκύψει με τον απαιτούμενο σεβασμό στα προβλήματα της Εκπαίδευσής και των αναπληρωτών συναδέλφων. Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς για την κάλυψη κενών. Ας δει επιτέλους την πραγματικότητα : Οι αναπληρωτές εξυπηρετούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

                            Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.