Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Κατάρρευση του ΟΠΑΔ


Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πέντε χρόνια τώρα εφαρμόζει μια πολιτική αποδόμησηςτου κοινωνικού κράτους, ακύρωσης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τουλαού μας. Τα μετεκλογικά έργα της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή είναι σε πλήρηδιάσταση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Αντί ναβελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων και να οδηγήσει τη χώρα στηνοικονομική και κοινωνική σύγκλιση με τις χώρες της Ε.Ε., διευρύνει τιςανισότητες, υποβαθμίζει συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο και την ποιότητα τηςΔημοκρατίας. Συνεχίζει τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική,που εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά, της παιδείας της Υγείας και τηςΚοινωνικής Ασφάλισης. Στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας η κατάσταση είναι τραγική
Ο οργανισμός Περίθαλψης - Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων(ΟΠΑΔ) είναι υπό κατάρρευση
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν αυτή την αρνητικήσυγκυρία και τις επιπτώσεις των ταξικών, αντικοινωνικών και αντιασφαλιστικώνεπιλογών με τραγικό τρόπο. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής είναι η αδυναμίατου Τ.Π.Δ.Υ. να καταβάλει το εφάπαξ και η μεγάλη καθυστέρηση του βοηθήματοςαπό το ΤΕΑΔΥ και του μερίσματος από το ΜΤΠΥ ακόμη και της κύριας σύνταξηςτων δημοσίων υπαλλήλων. Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
για κήρυξη 2ωρης Πανελλαδικής στάσης
εργασίας την Τετάρτη 28-01-2009
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 28/1/2009 (12:00 - 14:00 για την πρωινή βάρδια και 14:00 - 16:00 για την απογευματινή). Αιχμή της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι η κατάρρευση του ΟΠΑΔ (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και του Ταμείου Πρόνοιας (εφάπαξ) με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς και η μέχρι τώρα άρνηση χρηματοδότησης και υποστήριξης.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: