Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Καταδίκη Ισραήλ για τους νέους βομβαρδισμούς και τις μαζικές δολοφονίες ΠαλαιστινίωνΑθήνα 9/1/2009
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, καταγγέλλει και καταδικάζει με αγανάκτηση και αποτροπιασμό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας, που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες αμάχους και μικρά παιδιά.
Τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την νέα εγκληματική δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ έχει πρώτα και κύρια η Ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά ανάλογες ευθύνες έχει στο σύνολο της η διεθνής κοινότητα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. καθώς οι κυβερνήσεις των κρατών του κόσμου που με τη σιωπή τους υποθάλπουν την ισραηλινή επιθετικότητα.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταδικάζει όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της νέας Ισραηλινής δολοφονικής επίθεσης που παίρνει πια διαστάσεις γενοκτονίας.
Καλεί τους διδασκαλικούς συλλόγους, τους συναδέλφους και όλο το λαό να καταγγείλουν αυτό το νέο έγκλημα του Ισραηλινού κράτους και να καταδικάσουν τους αίτιους και συναίτιους σ' αυτό.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε:
Ν΄ ανοιχτεί λογαριασμός προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων των βομβαρδισμών.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να επισκεφθεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Παλαιστίνης προκειμένου να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Ζητούμε:
Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστινίους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.
Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: