Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Απογοήτευση στοςυ Δημόσιους Υπαλλήλους

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Τους έσπρωξε στην απεργία


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και τον κομματικό ανταγωνισμό, εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, συναρτά η κυβέρνηση τις (μη) αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τη χορήγηση φαρμάκων και την απόδοση του εφάπαξ.
Ακαρπη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, χθες, στο μέγαρο ΜαξίμουΣτη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ζήτησε «αυτοσυγκράτηση, γιατί βρισκόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις». Και αμέσως μετά παρέπεμψε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ -και τα αιτήματα για τη σωτηρία του Ταμείου του Εφάπαξ (Πρόνοιας) και την ενίσχυση του Ταμείου Υγείας (ΟΠΑΔ)- στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου. Ο οποίος, με τη σειρά του, τους όρισε ραντεβού (επί της ουσίας) για μετά τη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου θα συζητηθούν τα σχέδια αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος (επιτήρηση), αλλά και εν μέσω των κομματικών αντιπαραθέσεων για τη... συναίνεση στη λιτότητα. Και αυτό, καθώς αμέσως μετά την επιστροφή στην Αθήνα ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε... συναινετική εφαρμογή μέτρων λιτότητας.Μετά την άκαρπη συνάντηση στο μέγαρο μαξίμου η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει αύριο 24ωρη απεργία, με αιτήματα όπως:

**Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς (να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν λόγο για αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, τον οποίο υπολογίζουν στο 1,8%).

**Πλήρη απασχόληση στο Δημόσιο και χωρίς εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

**Τη σωτηρία των Ταμείων, κυρίως το Πρόνοιας, που οφείλει 16.000 εφάπαξ (άνοιγμα 600 εκατ. ευρώ) και του ΟΠΑΔ, το οποίο χρωστάει 1,2 δισ. σε προμηθευτές, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Στην Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος προειδοποίησε για «κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει προ αδιεξόδου».

Δημοσίευση "Ελευθεροτυπία" 24/2/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: