Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Προτεραιότητα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Για την εξέλιξη του διαλόγου σχετικά με το εξεταστικό και την αναμόρφωση του Λυκείου που ξεκινά από τα αναλυτικά προγράμματα και φτάνει στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (βλ. αξιολόγηση) ενημέρωσε για μια ακόμη φορά την Πολιτική Επιτροπή ο πρόεδρος του αρμόδιου συμβουλίου (ΣΠΔΕ), καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Το σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, η μείωση του αμιγώς διδακτικού χρόνου και η προσθήκη μαθημάτων που θα ανήκουν στις λεγόμενες «ζώνες Πολιτισμού», τα νέα βιβλία, οι νέες διδακτικές μεθόδοι, η διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η αναμόρφωση της τεχνικής εκπαίδευσης αλλά και μέτρα όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με σήμα προτεραιότητας μάλιστα -όπως αρχίζει να διαφαίνεται από τις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ- συζητήθηκαν ακόμη πιο διεξοδικά στο πλαίσιο της επιτροπής που επιβλέπει την πορεία του διαλόγου.
«Αναμένουμε το πόρισμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΠΔΕ τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, χωρίς αιφνιδιασμούς και με την ίδια προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη συναίνεση, στο νομοθετικό έργο που απαιτείται», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας θέλοντας έτσι να προαναγγείλει την άμεση δρομολόγηση του περιεχομένου του πορίσματος του ΣΠΔΕ.
«Εδώ και 4 μήνες η Ν.Δ. μετά την έναρξη του διαλόγου δεν έχει καταθέσει καμία θέση και καμία πρόταση, ο εκπρόσωπός της δεν συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο, ο δε υπουργός συμφωνεί με ό,τι "πετά και κολυμπά"», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, Αννα Διαμαντοπούλου.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: