Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Να ανακληθεί η απόφαση για το πρόγραμμα «Παιδεία Ομογενών» ζητά το ΣΑΕ Αμερικής

Την ανάκληση της απόφασης του πρώην υπουργού Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλου για την κατάργηση ή υποβάθμιση του προγράμματος «Παιδεία Ομογενών» ζητούν με επιστολή τους στη νέα υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), περιφέρειας ΗΠΑ, Θ.Σπυρόπουλος και η πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκκόλη.
Η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας «αναιρεί καρπούς μια δεκαετούς προσπάθειας για ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού και ιδιαίτερα των ΗΠΑ» τονίζουν στην επιστολή τους ο κ. Σπυρόπουλος και η κ.Κοκκόλη.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμορφώθηκαν στην Ελλάδα τουλάχιστον 200 εκπαιδευτικοί, παρήχθη πλούσιο διδακτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών των ΗΠΑ, ενώ οργανώθηκαν τοπικά επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενό τους τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ξένης γλώσσας.

«Το ΣΑΕ Αμερικής έχοντας ως βασική προτεραιότητα των επιδιώξεών του τη διατήρηση της Ελληνικής Παιδείας στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα ζητά από εσάς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναγνωρίσετε την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης της εδώ ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης», τονίζεται στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: