Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Με το ισχύον σύστημα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν πρoσφάτως θα ισχύσουν από τον ερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου χαιρετά τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Δ. Μπράτη κατά τη χθεσινή συνάντησή τουςΕνα βήμα πίσω κάνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των προσλήψεων των εκπαιδευτικών ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι στο μέλλον να γίνεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ κάθε χρόνο. Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε χθες στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνουν και την ερχόμενη χρονιά με το ισχύον σύστημα, ενώ οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν προσφάτως θα ισχύσουν από τον ερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (περίπου σε ενάμιση χρόνο από σήμερα). Ετσι, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνουν για μία ακόμη φορά κατά 60% από το ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους πίνακες αναπληρωτών. Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμη σε χθεσινή συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς ότι το κριτήριο της προϋπηρεσίας δεν καταργείται, αλλά θα μετράει κανονικά για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Οπως είπε, η προϋπηρεσία θα προστίθεται στα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που θα αποτελεί το κυρίαρχο κριτήριο για τις τοποθετήσεις στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, όλα τα θέματα μοριοδότησης και προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο το υπουργείο Παιδείας να νομοθετήσει σε τρεις μήνες.
«Από την πλευρά μας επιμείναμε στο σύστημα των προσλήψεων κατά 60% από το ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους πίνακες των αναπληρωτών, το οποίο θεωρούμε δίκαιο, αντικειμενικό και αδιάβλητο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δ. Μπράτης, ο οποίος τόνισε ότι οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα θα ληφθούν στις 27 του μήνα, όπου θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεών της. «Δεν ικανοποιηθήκαμε από τις απαντήσεις της υπουργού» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πέππες που θύμισε ότι έχει εξαγγελθεί τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών για τις 30 του μήνα. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία θα εκτιμήσει τη στάση της απέναντι στο υπουργείο Παιδείας σε μελλοντική συνεδρίασή της.
Η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας που αποκάλυψε «Το Βήμα», η οποία στάλθηκε προεκλογικά στα σχολεία από την προηγούμενη ηγεσία του, ενημερώνοντας τους διευθυντές τους ότι η βεβαίωση της υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο δεν είναι υποχρεωτική για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Για το θέμα αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου με την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου για να μελετηθεί το περιεχόμενο νέας εγκυκλίου του υπουργείου, η οποία θα επαναφέρει την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο. 
Πηγή΅Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: