Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩTIKO ΔΕΛΤΙΟ Νοεμβρίου Αιρετού ΚΥΣΠΕ

Καραγιάννης Θωμάς                                                                                     Αθήνα, Νοέμβρης 2009

Αιρετός ΚΥΣΠΕ                                                               ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406                                                            Τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr                                          εκπαιδευτικούς
                                                                                       έδρες τους
ΕΝΗΜΕΡΩTIKO ΔΕΛΤΙΟ

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
          Στις 12/11/2009, συνεδρίασε το ΚΥΣΠΕ και έκανε αποδεκτές 30 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, 20 δασκάλων και 10 νηπιαγωγών για λόγους υγείας, κοινωνικούς.
Μετά την υπογραφή από την Υπουργό οι παραιτήσεις δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 935/23-11-09.
Εκφράζω την ευχή και την επιθυμία των ενδιαφερομένων συναδέλφων και στο εξής να συνεχιστεί η αυτή διαδικασία και να μην υπάρχει καθυστέρηση αποδέσμευσης πολλών μηνών όπως παλιότερα.
Μετατάξεις εκπαιδευτικών
Όπως είναι γνωστό οι μετατάξεις εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης προς τη Β/θμια  και σε άλλους φορείς θα πραγματοποιηθούν μετά τις τακτικές μεταθέσεις τον ερχόμενο Απρίλιο.
          Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μετά τα Χριστούγεννα.
          Το αν θα μεταταγούν θα εξαρτηθεί, όπως επισημαίνω, από τα κενά που θα υπάρξουν τότε. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως θα επανέλθω.
Μεταβολές σχολείων
          Σχετικά με την εγκύκλιο περί μεταβολών σχολικών μονάδων εκφράζω την άποψη, ότι τα Δ.Σ. των Συλλόγων πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους και όχι οι Δ/ντές Εκπαίδευσης να προβούν σε όποιες προτάσεις κατόπιν εντολών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παραγόντων.(Υπάρχουν πολλές και έντονες διαμαρτυρίες).
          Τα όργανα λαϊκής συμμετοχής πρέπει να αναβαθμιστούν και να έχουν τον πρώτο λόγο, για να μην έχουμε φαινόμενα των τελευταίων ετών.

Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: