Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Υεμένη: Οκτώ νεκροί διαδηλωτές

Τραυματίες από αστυνομικά πυρά στην πλατεία Ταχρίρ της πρωτεύουσας της Υεμένης.
Νέα επίθεση κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Σαναά πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν τουλάχιστον 19.
Νωρίτερα σήμερα, υπέκυψαν δύο ακόμα τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια κι έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τα πυρά των αστυνομικών τις δύο τελευταίες μέρες ανήλθε στους οκτώ.
Συνολικά έξι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των νυκτερινών συγκρούσεων στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ, μετά από έφοδο της αστυνομίας.
Γιατροί καταγγέλουν ότι η αστυνομία τους εμπόδισε να φτάσουν στους τραυματίες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.250, 250 από τους οποίους σοβαρά.
Στην πλατεία Ταχρίρ, οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τις 21 Φεβρουαρίου, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Ένας 12χρονος μαθητής έχασε επίσης τη ζωή του από επίθεση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών στη Μουκάλα, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Τον αποτροπιασμό τους για τη χρήση βίας από τις αρχές εκφράζουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και η βρετανική κυβέρνηση, η οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: