Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 26 Φεβρουαρίου 2010, εκτιμώντας την αρνητική ένταση και εξέλιξη, την ανακοίνωση και νέων μέτρων, περικοπών και μείωσης του εισοδήματος, των αποδοχών, καθώς και την επιβάρυνση του κλίματος (με κάθε λογής σενάριο) στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αποφάσισε νέες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε και εξειδίκευσε το πρόγραμμα δράσης ως εξής:
1. 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Γραμματεία Γυναικών, πραγματοποιεί παρέμβαση για την Κοινωνική Ασφάλιση (συνολικά) με αιχμή τα όρια ηλικίας γυναικών (ειδικά) με οργάνωση πάνελ και συνέντευξη τύπου ώρα 11.30 στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ (Σταδίου 22).
2.24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μαρτίου με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία.
3. Νέα απεργιακή κινητοποίηση σε συντονισμό και με τη Γ.Σ.Ε.Ε., που θα προσδιοριστεί μετά το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. (με ανοιχτό το ενδεχόμενο και άμεσου συντονισμού στη βάση των εξελίξεων).
Τρείς ενδιάμεσες μορφές:
α) Παράσταση - διάβημα στο Υπουργείο Οικονομικών για τα νέα μέτρα αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 3/3/2010 και ώρα 13.00 με προσυγκέντρωση όλων των συνδικαλιστικών στελεχών (Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Α΄βαθμίων Συλλόγων) στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 12.30.
β) Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιεί παράσταση - διάβημα στο Υπουργείο Οικονομικών, τα Γραφεία της Ε.Ε. τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 13.00 (τόπος προσυγκέντρωσης το ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ).
γ) ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3/2010 ώρα 12.30 παράσταση - διάβημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου) όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμική, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια και ενωτικά αιτήματα, προασπίζουμε όλοι και όλες δικαιώματα, αξιοπρέπεια, τη θέση μας.

8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - Συλλαλητήριο
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΜΙΑ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: