Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Εισαγωγική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Δ.Ο.Ε.
Κυρία Υπουργέ
Κυρία Υφυπουργέ
Για άλλη μια χρονιά το αυτονόητο είναι ζητούμενο στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από την είσοδό τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου, σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί από 18 Οκτωβρίου μέχρι και 17 Δεκεμβρίου 2010 και ενώ οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται ήδη για 4 μήνες στην τάξη.
Η εισαγωγική επιμόρφωση εφαρμόζεται στην πράξη εκτός του εργασιακού ωραρίου ανατρέποντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τον οικογενειακό τους προγραμματισμό καθώς και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Συγκεκριμένα:
Οι συνάδελφοι καλούνται να παρακολουθήσουν προγράμματα επιμόρφωσης Σαββατοκύριακα (από 09:00 έως 16:15) και απογεύματα εργάσιμων ημερών (από 16:30 έως 21:30).
Η υποχρεωτικότητα της επιμόρφωσης αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τα ΠΕΚ έξω από κάθε όριο εργασιακών ωραρίων.
Δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα καμιά αποζημίωση για υποχρεωτική απασχόληση αλλά και για τα μεταφορικά τους, αφού πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για την παρακολούθηση των ΠΕΚ.
Κυρία Υπουργέ
Κυρία Υφυπουργέ
Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. διαμαρτύρεται έντονα για την προχειρότητα με την οποία υλοποιείται η εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ζητά:
Οι επιμορφώσεις να πραγματοποιούνται εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για όσο χρόνο απαιτείται.
Αναμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου κατά την απουσία των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση.
Άμεση κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής εκτός έδρας των εκπαιδευτικών που επιμορφώνονται.
Να προβλεφθεί υπερωριακή αποζημίωση για κάθε περίπτωση υποχρεωτικής επιμόρφωσης εκτός του ωραρίου εργασίας.
Να υπάρξει πρόβλεψη, στο μέλλον, για πραγματοποίηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους.            
                                                                                                Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: