Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση με αφορμή την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Δ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο η κυβέρνηση, εν μέσω καλοκαιριού, αποφάσισε νέες οριζόντιες και άδικες  μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, περικόπτοντας και το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών.
Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα , πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα , από τους  «υψηλόμισθους» εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας  πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Στην απόφαση αυτή μόνο οι λέξεις αίσχος και ντροπή ταιριάζουν.
Για τον περήφανο κλάδο  των εκπαιδευτικών υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα, και σίγουρα  θα  δώσει πάλι  την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι  βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς  μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δε θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη.
Οι «ανησυχούντες», με άλλες κοινωνικές ομάδες, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με «ήσυχη» τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτήν την περικοπή.
Να γνωρίζουν όμως καλά ότι όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες .
Ραντεβού στις 12 του Σεπτέμβρη στους δρόμους του αγώνα!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: