Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Διαπαραταξιακή αναλογική συγκρότηση της ΔΟΕ και όχι προγραμματική με "σημαία" την επιστροφή στη δραχμή!


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκπαιδευτικών Π.Ε. συναισθανόμενη τις δραματικές στιγμές που περνά η ελληνική κοινωνία και ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ ως μήνυμα των εκπαιδευτικών της βάσης για ενότητα όλων των δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο καλύτερα γίνεται τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης,κατέθεσε στη διαδικασία συγκρότησής του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την πάγια πρότασή της για διαπαραταξιακό αναλογικό Προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των Παρατάξεων σε αυτό με βάση την εκλογική τους δύναμη.


Τόνισε, επίσης, πως σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αναδειχθεί η  ενότητα, θα πρέπει όλοι να ψηφίσουν τις προτάσεις όλων των παρατάξεων και δεσμεύτηκε πως τα μέλη της θα το πράξουν.

Απέναντι στη λογική ενότητας και σύνθεσης που τόσο έχει ανάγκη ο κλάδος στήθηκε σκηνικό διαχωρισμού από τις Παρατάξεις των Παρεμβάσεων, της ΕΡΑ και της ΑΕΚΕ, οι οποίες συμφώνησαν επί της ουσίας σε κείμενο που έθετε ως σημαία της προγραμματικής σύγκλισης την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή αναφέροντας μάλιστα πως η ρήξη είναι μονόδρομος.

Παρά τις προσπάθειες να μην υπάρξει τέτοιου είδους περιχαράκωση, το ετερόκλητο σχήμα που έχει «σημαία» το να πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί σε δραχμές,
  δεν άλλαξε τη στάση του.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε καμιά περίπτωση δε δέχτηκε να νομιμοποιήσει ευκαιριακούς σχηματισμούς που ούτε την εκλογική νομιμοποίηση έχουν (αλήθεια με ποια λογική η 2η, 5η και η 6η σε ψήφους παρατάξεις μπορούν να εκφράζουν τον κλάδο σε ένα Προεδρείο μειοψηφίας 4 στους 11;) ούτε οι θέσεις τους ταιριάζουν με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την Ευρώπη. 
           
Παραμείναμε πιστοί στη θέση μας να στηρίξουμε ενωτικό, διαπαραταξιακό, αναλογικό Προεδρείο, με τη συμμετοχή όλων, με βάση τη δύναμή τους και όπως δεσμευτήκαμε στηρίξαμε την υποψηφιότητα της πρώτης παράταξης για τη θέση του Πρόεδρου.Το ίδιο θα πράξουμε και με τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου στηρίζοντας σε ενωτική κατεύθυνση όποιους υποδείξουν οι παρατάξεις τους. Σε ότι μας αφορά, ως παράταξη θα διεκδικήσουμε το τρίτο αξίωμα του Προεδρείου που μας αναλογεί με βάση την εκλογική μας δύναμη.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε όλους να συμβάλλουν στη συγκρότηση, καταλαμβάνοντας θέσεις αντίστοιχες με τη βούληση της βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: